Savjeti

Domena, hosting, ažuriranje

Domena

Domena je jedinstveno ime za vašu web stranicu. Naziv je jedinstven i ne može biti više domena istog naziva. Domene se registriraju kod određenih institucija pod određenim pravilima. Domene se klasificiraju po nastavku iza točke. .com, .net, .org... Na osnovu toga se određuje i cijena koja se plaća na godišnjoj osnovi. Cijena domene je oko 12 eura.

Hosting

Hosting je naziv za prostor u kojem se nalaze vaše web stranice. Grubo pojednostavljeno to je računalo koje je dostupno 24/7. Kao i domenu svatko mora zakupiti taj prostor. Cijena hostinga varira zavisno od zahtjeva web stranica ali za manje web stranice cijena je oko 60 €

Avalon hosting je naša preporuka.

Održavanje

Za svaki iole ozbiljan web projekt to je nužno. Ako ste se već odlučili na izradu web stranica svakako nastojte da se te stranice onda i redovno ažuriranju kako sa sadržajem tako i sa najnovijim inačicama programskog jezika, platforme, komponenti, pluginova i sve što čini moderne web stranice. Uz dobar SEO i redovno ažuriranje je jedan od uvjeta dobrog plasiranja na tražilicama.

Društvene mreže

Društvene mreže su neophodan element digitalnog marketinga koje izgrađuje identitet brand-a. Uspjeh je kada se korisnik iznova vrati na vašu stranicu, jer ima povjerenje da će tamo pronaći sve relavantne informacije za donošenje odluke. Jedan od načina kako korisnika vratiti je interakcija na društvenim mrežama. Nemojte zanemariti niti jednu društvenu mrežu.